Начало » Новини » Новинa
Актуално
БОЛЯРОВСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ПРАЗНУВАТ БАБИНДЕН

27 Януари 2009

Боляровските пенсионери празнуват Бабинден

Кръшно българско хоро се изви пред сградата на общината

Десислава Атанасчева

На 21 януари пенсионерският клуб в Болярово празнува Деня на родилната помощ или както още се нарича Бабинден. Под звуците на гайдата и тъпана започна празника за жените. Всяка една от тях бе донесла домашно приготвена баница и хубаво домашно вино. А трапезата бе отрупана още с луканки, сладкиши и туршии. С много настроение те опитваха от ястията, разменяха си рецепти и споделяха коя се е справила най-добре.

Празника уважиха с присъствието си кметът на общината Христо Христов и секретарят на читалище „Възраждане” Мария Христова. Тя поздрави пенсионерите и им пожела преди всичко да са живи и здрави. Да учат младите хора на старите традиции, защото само така българщината може да бъде съхранена.

Кметът на Болярово Христо Христов приветства възрастните хора с празника и ги увери, че винаги могат да разчитат на съдействие и подкрепа от страна на общинското ръководство.

Станахме свидетели на ритуалното раждане на бебе, което по-късно бе кръстено според обичая. След това пред сградата на общината се изви кръшно българско хоро, водено от кмета Христо Христов. Нали празниците са за това – да се отпуснем и да се повеселим...

  •