Начало » Новини » Новинa
Актуално
ТЕНДЕНЦИИ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В ОБЩИНА БОЛЯРОВО

30 Април 2009

В ОбС в началото на годината се разгледа информация от началника на РПУ – Елхово Георги Георгиев за криминогенната обстановка и се подписа договор за обществения ред и сигурност на територията на община Болярово, стана ясно от секретаря на общината Ангел Тодоров на осемнадесетата сесия на местната власт. На заседанието г-н Георгиев разясни, че най-често като обект за посегателство са компютри, пари, черни и цветни метали, вещи и части на МПС, мобилни телефони, цигари, хранителни продукти и други стоки. Служителите от Полицейски участък Болярово през миналата година са работили върху 57 криминални /48 регистрирани, а 34 разкрити/ и 5 икономически престъпления, като всички са регистрирани и разкрити.

През първото тримесечие на 2009 г. регистрираните криминални престъпления са 6, от които 2 са разкрити. Икономически престъпления няма. Това води до констатацията, че се намалява регистрираната престъпност. РПУ – Елхово обаче счита, че не са изключени грабежи и измами на самотно живеещи и възрастни граждани в населените места на общината.

Нарушенията на обществения ред се констатират със съставяне на актове. За 2008 г. те са 246, а за първите три месеца на 2009 г. са 97.

За нормализиране на обстановката е необходимо в съвместната работа на полицейските служители с общината да се издигне превенцията чрез Общинската комисия за обществен ред и сигурност.

Янка Микова

  •