Начало » Новини » Новинa
Актуално
РЕКЛАМНА ВИЗИТКА - ВЪРБОВА СВИРКА СВИРИ

8 Май 2009

РЕКЛАМНА ВИЗИТКА

ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”ВЪРБОВА СВИРКА СВИРИ”

БОЛЯРОВО, 30МАЙ 2009 ГОДИНА

На 30 май 2009 година от 9.30 часа е началото на ТРИНАДЕСЕТОТО издание на НАЦИОНАЛНИЯ ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР ”ВЪРБОВА СВИРКА СВИРИ” и конкурса “С ПЕСНИТЕ НА ЕЛЕНА ГРАМАТИКОВА”.

Очакваме в живописния парк “Казино” край река Поповска да се съберат над 500 талантливи изпълнители на българска народна музика, а игривите им мелодии и кръшни песни да ни върнат за пореден път към неотразимата красота на народното творчество.

Покани за участие са изпратени до общини от всички региони на България, до индивидуални изпълнители и фолклорни формации от деца и младежи, певци, танцьори и свирачи.

Организатори на събора и тази година са :

РАО “Тракия” – гр. Стара Загора; Общество за фолклор - гр. Стара Загора; ОБЩИНА БОЛЯРОВО; читалище “Възраждане” - гр. Болярово; дружество “Тракия” - гр. Болярово

Съборът се провежда под патронажа на кмета на Общината г-н ХРИСТО ХРИСТОВ, който е и председател на организационния съвет за подготовката и провеждането му.

Конкурсът е с песните на любимата ни тракийска певица ЕЛЕНА ГРАМАТИКОВА, но в конкурсната програма участниците могат да се включат и с песните на Калинка Згурова, Манол Михайлов и Донка Бумбалова, които са сред основателите на този събор. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани от жури с представители - фолклористи и музиковеди от БАН. За най-добрите изпълнители са предвидени награди.

Повече информация ще намерите на сайта: www.bolyarovo.hit.bg

За контакти: Email: [email protected]

Телефон: 04741/ 60-44; 69-23

  •