Начало » Новини » Новинa
Актуално
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „СТЕФАН КАРАДЖА”

26 Май 2009

Патронен празник на ОУ „Стефан Караджа”

Караджовските ученици се зарадваха на касетофон и две топки

Янка Микова

Учениците от ОУ „Стефан Караджа”, с. Стефан Караджово посрещнаха достойно своя празник. Във фоайето на читалище „Стефан Караджа” бе направен изложбен кът, посветен на празника на училището.

В този празничен ден децата поднесоха венци на признателност пред паметника на Стефан Караджа и паметната плоча на загиналите във войните от селото.

Тържеството уважиха с присъствието си София Минева – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика”, детската градина от селото, родители и жители на Стефан Караджово.

В словото си директорът на ОУ „Стефан Караджа” благодари на всички за всеотдайния труд и постигнатите успехи. Той сподели, че в днешния ден са раздадени 12 свидетелства на първокласници – прекрасни деца – много добре подготвени и възпитани. Свидетелство за основно образование са получили 13 ученика, което доказва, че училището в Стефан Караджово изпълнява своята основна функция – да дава необходимото образование на подрастващите. И днес човек може да бъде герой. Как да стане това? Като във всеки от нас се роди една постоянна мисъл – мисълта за другия, за другите до него и едно постоянно чувство – любов към другия, към другите до него. Именно това прави хората велики и незабравими. Такъв е Караджата, такива можем да бъдем и ние. В приветствието си директорът обърна внимание на делото на светите братя Кирил и Методий и благодари на кмета на общината и на общинската администрация за това, че винаги са проявявали разбиране и загриженост към проблемите на училището.

В своето обръщение София Минева с удоволствие отбеляза, че ученици и преподаватели имат с какво да се гордеят – това е името на легендарния герой, което училището носи, и висококвалифицирания учителски колектив. Тя пожела мир и здраве на всички, високи професионални успехи на педагозите, а на учениците - пълноценно усвояване на знанията.

Учителите и учениците получиха дар от общинската администрация – касетофон, който да бъде помощник в учебно-възпитателната работа и в извънкласния дейност. ПК „Напредък” – Болярово подари две топки – за уплътняване на свободното време.

В тържествения концерт участва групата по „Художествено слово”. Тя изпълни рецитал, посветен на патрона на училището. Групата „Веселые ребята” изпяха песните „Наш сосед” и „Катюша”. Много емоции и аплодисменти получиха учениците от І и ІІІ клас, които представиха „Детски лудории”. Литературно-музикална композиция на руски език поднесоха децата от ІІ и ІV клас. Силно впечатление направи на родителите и музикалната програма на освокласниците. Своят талант прояви и групата за народни песни с художествен ръководител Керанка Зарова. Заслужени аплодисменти получи и танцовият състав от ІІІ и ІV клас, който изпълни прекрасен цигански танц под горещите ритми на песента „Джалма” с художествен ръководител Венета Гинчева. Специален поздрав към домакините поднесоха децата от детската градина. С помощта на своята учителка те пяха и танцуваха. За финал на програмата танцовият състав на училището изигра традиционното българско хоро, което получи безброй овации и аплодисменти от родители и гости.

  •