Начало » Новини » Новинa
Актуално
ДАРЕНИЕ

5 Юни 2009

ДАРЕНИЕ

Янка Микова

„Дано по-малко да ги ползвате” – беше пожеланието към боляровското население на народния представител Стоян Проданов, по чиято инициатива фармацевтична фирма „Актавис” направи дарение за Спешния център в града и за ДВУИ – Малко Шарково.

Доцент д-р Величка Димова, представител на фирмата дарител, сподели, че фармацевтична фирма „Актавис” ЕАД е най-големият производител на лекарства в България – с три фармацевтични завода. Лекарствата й са предназначени за всички терапевтични групи, а логото е „Висококачествени лекарства на достъпни цени”.

Дарението, което фирмата прави, съдържа спрей за обработка на рани, антибиотици и др. лекарства, отнасящи се за бърза и неотложна медицинска помощ. Част от медикаментите са предназначени предимно за сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане и др

Кметът на общината Христо Христов благодари за проявения благороден жест. В Спешен център Болярово работи екип от 18 човека, който съвестно и отговорно поддържа повече от половината здравеопазване на територията на общината. Кметът отправи апел към доцент Димова и за други дарения, защото такива жестове на внимание за полезни за всички хора.

На събитието присъстваха и народните представители Петър Кънев и Атанас Мерджанов.

  •