Начало » Новини » Новинa
Актуално
И ПОПОВО И СТЕФАН КАРАДЖОВО ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ЛЕВИЦАТА

19 Юни 2009

И Попово и Стефан Караджово ще подкрепят левицата

БСП смята да въведе „Метода на мълчаливото съгласие”,

Янка Микова

С изпълнение на фолклорна програма от танцов състав „Боляровче” започна предизборната среща на кандидата за народен представител от Коалиция за България Красимир Дюлгеров в Стефан Караджово. Минути преди това бе приключила срещата му с избирателите в Попово. И на двете места се направи кратка презентация на проекта на Общинското училищно настоятелство „Чрез изкуство към промяна”, който се реализира на територията на общината благодарение на активното участие на депутатите от Коалиция за България. Ръководителят на проекта София Минева запозна родителите със съвсем скоро проведения „Морски празник”, дейност 7 по проекта. Тя изрази благодарността си от поведението на техните деца по време на престоя им в Несебър.

Отношение и в двете срещи взе директорът на ОУ „Стефан Караджа” с. Стефан Караджово, където учат и децата от Попово. Той сподели, че познава проблемите на родителите и учениците съвсем отблизо, защото работи с тях от дълги години, приветства социалната политика, която води ОбС и кметът на общината Христо Христов – ОбС винаги се е отзовавал с разбиране към образованието и е осигурявал учебници, учебни помагала и дрехи на крайно бедните деца. Той спомена, че такава социална политика може да води само една лява партия, каквато е БСП, и призова всички в деня на изборите да дадат своя вот за нея.

Мария Маринова, от екипа на проекта „Чрез изкуство към промяна” и председател на БЗНС „Александър Стамболийски” Болярово също призова избирателите да гласуват с бюлетина № 6, защото тя е единствената, която е в състояние да защитава социалните интереси на обикновените хора.

Кандидатът за народен представител Красимир Дюлгеров представи листата на Коалиция за България. „При нас няма парашутисти, всички сме родени в Ямболска област.” А това е една гаранция, че ще положат максимални усилия да за по-доброто битие на хората именно от този район. Той напомни, че в края на мандата си БСП е изпълнила поетите ангажименти. При едно следващо управление левицата смята, че е възможно минималната пенсия да стане 200 лв., а средната - 400 , минималната работна заплата да достигне до края на мандата 450 лв., а средната работна заплата - 950. За да се намали бюрокрацията Красимир Дюлгеров представи пред избирателите „Метода на мълчаливото съгласие”, който БСП смята да въведе. Това означава, че ако не се получи отговор на изпратено писмо до дадена институция в срок от 20 дни, става ясно, че институцията е съгласна с проблема на вносителя. Кандидатът на народен представител изрази удовлетворението си от работата по проекта „Чрез изкуство към промяна” и от представянето на децата във Воден и обеща, че ако отново бъде избрана Коалицията, тя да съдейства за реализирането и на други подобни проекти на територията на общината.

В Попово София Минева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика” съобщи, че ще направи лично дарение от дрехи за деца от 1 до 3 г.

  •