Начало » Новини » Новинa
Актуално
С ВНИМАНИЕ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

3 Юли 2009

С внимание към проблемите на възрастните хора

Бинка Величкова

Срещата, на която бяха поканени и с готовност се отзоваха, внесе приятно оживление сред членовете на Пенсионерски клуб – Болярово. Тя беше организирана от предизборния щаб на БСП със съдействието на ръководството на клуба. И несъмнено допринесе за моралното удовлетворение на възрастните хора – че те са част от обществото и не са били никога забравяни, пренебрегвани, излишни...

Гостуващите кандидати за народни представители от листата на Коалиция за България Атанас Мерджанов и Красимир Дюлгеров и мажоритарният кандидат Петър Кънев със задоволство констатираха, че толкова много възрастни граждани се бяха отзовали на поканата. Според думите на Атанас Мерджанов „възрастните хора най-трудно могат да бъдат лъгани или манипулирани – те имат дълъг житейски опит и мъдра преценка за нещата от реалността”. Говорейки за социалната политика на сегашното правителство, гостите не пропуснаха направеното, но не отрекоха и пропуските – онова, което трябваше да бъде сторено за старите, нуждаещи се хора от „третата възраст”. Постепенно срещата премина в динамичен разговор, където пенсионерите на Болярово задаваха своите въпроси или просто споделяха темите, които ги вълнуват. А те никак не са малко: за корупцията в България; за ветеринарно-медицинските специалисти; за правосъдната система в национален мащаб; за пенсионния фонд и бюджетния излишък; за коритата на реките и тяхното своевременно почистване; за изграждането на пазар в Болярово; за осигуряването на работни места, за да не напускат младите хора града ни; за недовършения културен дом тук... А и други въпроси, чиито отговори интересуват живо местните хора.

С активната и благотворна намеса на общинския кмет Христо Христов беше хвърлена светлина върху същността на нещата и на извоюваните придобивки, и на предстоящите дейности. Общинското ръководство всякога е проявявало отзивчивост към проблемите на възрастните жители – факт, който никой не би могъл да отрече. А тази среща бе поредното доказателство за живата връзка между нуждаещите се и можещите да откликнат на техните потребности.

  •