Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЗАДУШЕВНА СРЕЩА В СЕЛО МАЛКО ШАРКОВО

3 Юли 2009

Задушевна среща в село Малко Шарково

Бинка Величкова

Независимо дали обитават големи градове или малки населени места, хората живеят със своите вълнения, съпътстващи тяхното задъхано ежедневие. Защото обитават същата държава и са свидетели на ставащото в нея.

Жители на спретнатото, потънало в лятна зеленина селце Малко Шарково, бяха изпълнили залата, в която трябваше да се проведе среща с очакваните гости. И те не закъсняха – кандидатът за народен представител д-р Красимир Дюлгеров от листата на Коалиция за България и кметът на община Болярово Христо Христов. Кметът на селото Тодорка Метаксова, в качеството си на любезна домакиня и водеща, поясни на присъстващите свои съселяни същността на мероприятието. А после заговориха гостите. С подчертано внимание хората изслушаха изявленията на д-р Красимир Дюлгеров. Той заяви, че знае за постигнатото в община Болярово, и то благодарение на общинското управление на левицата тук. Дори един пример според него е достатъчен: само през периода 2005 – 2006 г. в тази община са навлезли 3500000 лв. субсидии.

После поясни на хората, че от тази есен, т.е. от средата на месец октомври, земеделските стопани ще получават вече 70% от стойността на субсидиите предварително, което ще намали значително проблемите им. Освен това животновъдите също ще въздъхнат с облекчение – и отглеждащите по-малко от 20 животни също са вкарани вече в електронния регистър.

В разговора се включи и Христо Христов, който обърна внимание на социалната политика на общината по отношение на човешките ресурси: защитените жилища, социалните кухни, ремонтите, грижите за възрастните хора – според техните потребности и съобразно финансовите възможности на общината.

Хората открито споделяха своите тревоги по въпроси, вълнуващи всъщност почти всеки съвременен българин: миграцията, демографският срив, корупцията, криминалната престъпност в страната... А препоръка към бъдещия парламент бе: депутатите да бъдат по-често сред своите избиратели, да се вслушват в техните искания и мъдри съвети, за да не се губи живата връзка.

Според местните хора базата край язовир „Малко Шарково” трябва да се превърне в чудесно място за отдих и туризъм, защото всички условия са налице. Впрочем, вече се работи резултатно по този въпрос.

  •