Начало » Новини » Новинa
Актуално
ПАНАХИДА В ЧЕСТ НА ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН

24 Октомври 2009

На 24 октомври 2009г. в с.Денница се проведе възпоменание в чест на Стоян Георгиев Карапетров – загинал през Втората световна война през 1944г., във Враня – Сърбия. Панахидата се организира от дъщеря му Стоянка Стоянова Георгиева /Бахлова/, заедно с помощта на кметският наместник на с. Денница - Димитринка Хаджиева.

Възпоменанието започна с поднасяне на цветя на паметната плоча на загиналите във воините изграденат в селото. В присъствието на Стоянка Бахлова, децата и внуците й, заместник кметът на община Болярово Жельо Желев, кметският наместник на с. Денница Димитринка Хаджиева и жителите на селото би изпълнена песен в памет на Стоян Карапетров. Тя беше в изпълнение на възпитаник на Музикално училище гр. Котел и обработена от г-жа Сашка Ченкова- преподавател в същото училище. Сашка Ченкова заедно с музиканти от музикалното училище също уважи събитието.

Панахидата продължи в читалището на селото. Там присъстващите се насладиха на курбана в памет на Стоян Карапетров. Произнесена бе и трогателна реч от Стоянка Бахлова, която благодари на присъстващите, че са уважили паметта на баща й. Слова бяха произнесени също и от заместник кмета на община Болярово и кметският наместник на с. Денница.

Десислава Атанасчева

  •