Начало » Новини » Новинa
Актуално
ПРИВЕТСТВИЕ

20 Май 2010

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ!

Отново сме в навечерието на един от нашите най-обичани празници – 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На този ден ние отново отдаваме почит на делото на светите братя Кирил и Методий и изразяваме нашето уважение към словото, към знанието, към българския национален дух.

Тази година за трети път посрещаме 24 май като граждани на Европейския съюз. А това ни задължава нас - като българи - повече от всякога да ценим и пазим своята духовна идентичност. Повече от всякога да познаваме и уважаваме българското слово и българската национална култура. Повече от всякога да изискваме уважение към българската история и със самочувствие да отстояваме нейния автентичен прочит. И повече от всякога да мислим и работим за образованието и възпитанието на нашите деца, за да могат един ден те да поемат нашите отговорности и на свой ред да ги предадат на своите деца.

Уважаеми учители, вече направихте уверени стъпки за превръщане на училището в по-желана територия за децата, в място, където те не просто учат, но и могат да изразят себе си, да проявят дарбите си, да намерят общо в различното. Затова днес искам да изразя искрената си благодарност към вас – българските учители, за вашите усилия и вашата подкрепа това да се случи.

Отново е 24 май – празникът, който усещаме най-силно чрез нашите деца.

Нека в този ден си припомним, че мисленето е най-достойното занимание на човека и негов най-висш дълг, а обичта неизменно стои в основата на човешката същност. Наша обща отговорност е да научим децата да мислят и обичат, защото човек, който умее да мисли и може да обича, няма от какво да се страхува.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ХРИСТО ХРИСТОВ

кмет на община БОЛЯРОВО

  •