Начало » Новини » Новинa
Актуално
НАШИЯТ НАЙ -ЦВЕТЕН ПРАЗНИК

21 Май 2010

Бинка Величкова

Едва ли има по-вълнуващ от него-празник,окичен с божури и зеленина,обагрен от усмивките на малки и големи,превърнат отдавна в малка вечност за душата на всеки славянин!Празникът на първоучителите Кирил и Методий ежегодно се превръща в своеобразна проверка за духовните стремления на нацията,а освен това- в ден тържествен , обичан и очакван.

В навечерието на празника на славянската писменост, на българската просвета и култура в двора на СОУ « Д-р Петър Берон» мило тържество събра отново ученици,учители,родители,общественици...Топлата привечер сякаш бе съпричастна към вълнениятя на всички присъстващи. Но най-много трепет естествено имаше в душите на абитуриентите.Развълнувани бяха и най-малките-първокласниците, които получиха своите първи училищни свидетелства.

Директорът на училището Васил Гаджуров приветства учениците и техните учители,а после връчи похвални грамоти за постигнатите отлични учебни резултати и за активно участие в училищния живот- както на изявените зрелостници,така и на представители на другите класове. А първенците на випуск 2010 година- Станислава Христова,Станислав Костадинов и Даниел Димитров,зарадваха своите родители и с благодарствени писма,връчени от господин Гаджуров .

Последва поздравление от кмета на общината Христо Христов,което прозвуча топло,сърдечно и задушевно.Тук е моментът да отбележим,че независимо от трудностите на днешния ден всички зрелостници получиха своевременно еднократно финансово подпомагане от общинското ръководство.За да не бъде никой лишен от възможността да бъде със своите обичани съученици и класната си ръководителка Мария Маринова-и на балната вечер,и на екскурзията в Република Турция след това.

Благодарственото слово на Станислава Христова прозвуча от името на всички зрелостници-усмихнати,елегантни,с ново самочувствие в живота.

Пъстра празнична литературно-музикална програма бяха подготвили за всички присъстващи учениците от начален етап на обучение.Те пяха,рецитираха,танцуваха с удоволствие...

И ето я най-тъжната минута за абитуриентите: последният училищен звънец,сбогуване с учителите и училищното знаме,което приемната знаменна група обеща тържествено да пази чисто и неопетнено!Издайнически сълзи в очите подсказваха вълнението,обхванало и отиващите си от училище наши възпитаници,и нас ,техните дългогодишни учители.Но..мигът на раздялата е нещо закономерно,което ежегодно се повтаря,уви.На добър път,мили момичета и момчета!Нека вашата житейска реализация бъде успешна,красива и цветна като самия празник!Опазете от пороя на годините и усмивките,и дързостта,и своя оптимизъм!

  •