Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЕДНОМИНУТНО МЪЛЧАНИЕ ПРЕД ПОДВИГА НА ГЕРОИТЕ

2 Юни 2010

Лора Величкова

Болярово тържествено отбеляза 2 юни – Денят на Ботев и на героите, загинали за България. Пред паметника на загиналите във войните жители на гр. Болярово в центъра на града се събраха общински съветници, общинска администрация, представители на детската градина и училището, полицейски участък, гранична полиция, бизнес-център, ДФ „Земеделие” – Болярово, други организации, граждани от общината и медийни представители. Г-жа София Минева - директор на дирекция „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика” – откри събитието и отбеляза значението на този паметен ден за културно-историческото развитие на България. Слово, по случай 2 юни – Денят на Ботев и на героите, загинали за България, произнесе кметът на общината Христо Христов. Той с гордост и почит погледна към миналото, отбелязвайки колко са ни нужни и днес такива ярки личности като Ботев, за да посрещаме с надежда и оптимизъм трудностите на съвременната действителност!

Венци на признателност към великия революционер, поет и журналист и към всички загинали за свободата и независимостта на България поднесоха: кметът на община Болярово Христо Христов, Общински съвет - Болярово, СОУ „Д-р Петър Берон”, ЦДГ „Здравец”, подразделенията на МВР в община Болярово – ПУ, ГПУ, ППО, Пенсионерски клуб и населението на град Болярово.

С едноминутно мълчание и падане на колене всички присъстващи почетоха паметта на Ботев и на загиналите герои за свободата на България.

  •