Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЗАСЛУЖИЛИ ОТЛИЧИЯ ЗА БОЛЯРОВСКИ АКТИВИСТИ НА БЧК

10 Юни 2010

Бинка Величкова

Дейността на червенокръстците носи ярко хуманен заряд и всякога е била израз на съпричастие към хората в беда.

Формированията на БЧК в страната се трудят неизменно в името на доброто.

На територията на община Болярово са учредени и функционират седем дружества с общо 550 членове, които развиват богата и разнообразна дейност.

Макар и с известно закъснение, по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец - 8 май, председателят на Областния съвет на БЧК - гр. Ямбол инж. Митко Филипов връчи отличия на изявени червенокръстци от нашия град.

За дългогодишна дейност звание „Заслужил деятел на БЧК” беше присъдено на София Минева, председател на Общинския съвет на БЧК.

Със същото звание беше номиниран и Янко Анев, ръководител на БМЧК при СОУ „Д-р Петър Берон”, където като вещо медицинско лице се грижи за здравето на подрастващите.

А ученичката Николета Росенова Илиева от същото училище беше удостоена със званието „Млад отличник на БЧК”.

Обсъдени бяха и някои организационни въпроси. Под формата на презентация сътрудничката Добриела Праматарова запозна присъстващите на тази среща с някои промени в структурата и организационната специфика относно системата на БЧК .

Представена беше новата органограма. А заедно с нея – разяснения по някои възлови въпроси: мисията на БЧК, нормативната база, приоритетни дейности, насоки за развитие през периода 2009-2012 г. Участниците в събранието се запознаха и с текста на Декларацията за позициониране.

Инж. Филипов сподели, че от следващият месец ще стартира отново програмата „Интервенционни запаси от ЕС”. Той даде висока оценка за работата на всеотдайните червенокръстци в областното състезание за добрите им постижения.

Наградените благодариха за признанието. Отличия, които стимулират, вдъхновяват и морално задължават.

  •