Начало » Новини » Новинa
Актуално
АНАЛИЗ НА ПОЛИЦЕЙСКИ УЧАСТЪК - БОЛЯРОВО

30 Юни 2010

Полицейски участък Болярово обслужва територията на общината. В изпълнение на модела „Полицията в близост до обществото” е изградена Комисия за обществен ред и сигурност. През 2009 г. за УП Болярово са заявени 73 престъпления, регистрирани са 62, 10 са с известен извършител и 52 с неизвестен. Разкрити са 49. Във връзка с икономическата престъпност за общината са заявени, регистрирани и разкрити 6 престъпления. Нанесените щети са 160036 лв. Това стана ясно на тридесет и четвъртата сесия на ОбС – Болярово.

За 2010 г. заявените и регистрирани криминални престъпления са 58. Това са предимно домови кражби и кражби за домашно имущество, преди всичко желязо за скрап и животни. Тежки криминални престъпления няма. До този момент са образувани 4 досъдебни производства за притежание на наркотични вещества (канабис, марихуана).

Забелязва се тенденцията да продължават телефонните обаждания с цел извършване на измами и то на стари хора. Има случай на предотвратена измама. В района се оформя тенденция към извършване на кражби от домове без постоянен надзор. Във връзка с това е заловена група, извършила кражби на проводници от необитаеми къщи. Образувани са 9 дознания и са предадени на съд. Ежедневно в УП – Болярово се получават сигнали от граждани за свободно, безстопанствено пуснати животни, унищожаващи селскостопанска продукция.

По охрана на обществения ред нарушенията са предимно оплакване от висока музика в късните нощни часове при организиране на семейни тържества, предимно в гр. Болярово. Със сили на УП – Болярово и ГПУ – Болярово са охранявани всички по-значими мероприятия, свързани с различни празници в града и в другите населени места.

По линия на пътния контрол на територията на общината се забелязва тенденция на ежегодно повишаване на пътникопотока. За петте месеца на 2010 г. са съставени 30 акта по Закона за движение по пътищата и 1 по КЗ, образувани са 15 досъдебни производства за управление на МПС без свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол над 1,2 промила, което е наказуемо по НК.

От месец март започна подмяна на документите за самоличност с нови, което изисква подаване на заявления в РПУ – Елхово.

На територията на общината физически лица носят и притежават 432 огнестрелни оръжия. През 2010 г. са отнети оръжията на две лица с образувани досъдебни производства. Съставени са и 5 АУАН основно за неспазване срока за подмяна на разрешителните.

  •