Начало » Новини » Новинa
Актуално
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЪВМЕСТНИ ПРОЕКТИ С ОБЩИНА КОФЧАЗ

14 Октомври 2010

Възможностите за сътрудничество и бъдещите българо-турски проекти обсъдиха по време на съвместна среща областният управител на област Ямбол Таня Димитрова и делегацията от Турция, начело с Мехмет Килич и Нури Чалъшкан, каймаканин и кмет на община Кофчаз. В срещата с турските гости участие взеха също заместник областният управител Димитър Иванов, както и кмета на община Болярово Христо Христов.

Делегацията е на посещение във връзка с Българо-турска гранична комисия. В нея са включени представители на двете погранични общини Болярово и Кофчаз.

„Контактите между българските и турски погранични градове са изключително важни и ползотворни за двете страни. Надеждата ми е, че по този начин ще бъдат осъществени много турски инвестиции в нашия регион”, заяви областният управител.

Именно във връзка с трансграничното сътрудничество кметът на община Болярово Христо Христов благодари на областния управител за оказаното съдействие и активна подкрепа. Заедно с каймаканина и кмета на Кофчаз, той запозна присъстващите със съвместните проекти, които се реализират и предстоят да бъдат осъществени между двете общини. Те са в сферата на образованието, културата, туризма и екологията, а целта им е взаимното опознаване и обмяната на добри идеи.

В края на срещата г-н Килич подписа почетната книга за гости. „Болярово и Кофчаз работят успешно вече 8г., надяваме се и приятелството ни с Областна администрация да доведе до общи проекти”, бе неговото послание.

  •