Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЕДНА ВЪЛНУВАЩА ГОДИШНИНА

21 Октомври 2010

Лора Величкова

На 18 септември 2010 година дългогодишната преподавателка по български език и литература в СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово Мария Маринова събра свои колеги и приятели, за да почерпи за своята годишнина. Всъщност самият й рожден ден беше на 16 октомври, но за приятелите и колегите тя го отпразнува специално ,след като на самия ден събра само семейството и близките си.

Госпожа Маринова получи подаръци,много цветя и поздравления от колектива на СОУ „Д-р Петър Берон”, от кмета на общината и съпругата му, заместник кмета Жельо Желев, секретаря на общината Ангел Тодоров, техническият сътрудник Веска Христова, госпожа София Минева- директор на Дирекция „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика”.

Освен преподавател в местното училище, както и в училището в родното си село Мамарчево, Мария Маринова е била дълги години секретар на община Болярово. Бившите й колеги от общината, както и настоящите от училището в Болярово я трогнаха до сълзи с жестовете си на внимание,цветята и подаръците. Кметът на общината поднесе поздравителен адрес по повод годишнината й.Приветствия имаше както лично от г-н Христов, така и от секретаря Тодоров, госпожа Минева и Бинка Величкова- нейна колежка преподавателка и председател на методическото им обединение.

Имам лични впечатления от госпожа Маринова от доста години. Тя беше и си остава любимата ми учителка. Познава ме от дете,научи мене и съучениците ми да бъдем мъдри,справедливи, искрени....Неща,които не се учат само в училище. Винаги ще помня нейните наставления и ще се радвам, ако се гордее с нас,нейните ученици!

Нека й е честита тази годишнина и да празнува още много години следващите си рождени дни и юбилеи! И да знае,че винаги ще бъде ценена от своите ученици,бивши и настоящи колеги и ще остане с ярко присъствие в училищния и социалния живот на общината. Защото хората като нея го заслужават!

  •