Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЕДНА ПОЛЗОТВОРНА ТРАДИЦИЯ

1 Декември 2010

Бинка Величкова

Отбелязването на 1 декември- международен ден, посветен на борбата срещу коварния СПИН- е една полезна, наситена с добротворство традиция в нашето училище. Ежегодно по инициатива на функциониращата в СОУ „ Д-р Петър Берон”- град Болярово група на БМЧК, чийто ръководител е училищният лекар Янко Анев, се провеждат различни мероприятия във връзка с този ден.

На 30 ноември 2010 г., в навечерието на знаменателната дата, за учениците от седми до дванадесети клас беше организиран всеобщ час на класа. Той започна с встъплението на господин Анев. А после интересна презентация, подготвена от преподавателката по биология, Събина Тодорова и активистките на БМЧК Гергана Жекова, Диана Стоянова и Теодора Маринова запозна присъстващите с полезна за тях информация по редица тематични въпроси, свързани със СПИН.

Последва състезание, в което всеки от шестте отбора показа своите знания по тези въпроси. Докато участниците се трудеха над тестовете, публиката имаше възможност да гледа два късометражни филма, засягащи по оригинален начин тази тревожна тема за нашето съвремие.

След обработката на резултатите своевременно беше съобщено крайното класиране. Първо място завоюва отборът на деветокласниците, последван от отбора на дванадесети клас. Трети се класира отборът на единадесети клас, а останалите три отбора получиха поощрителни награди.

На почти всички присъстващи в залата бяха раздадени брошури, съдържащи важна научнопопулярна информация: какво е СПИН, кои са пътищата за заразяване и каква трябва да бъде профилактиката.

Наши гости бяха председателят на областния съвет на БЧК инж. Митко Филипов и сътрудничката на БМЧК на областно равнище Гергана Георгиева, която призова младите хора да бъдат бдителни и да избягват рискови ситуации, защото залог за това неволно може да стане най-ценното- животът.

Реализирането на инициативи като тази е продиктувано от грижата за здравето на подрастващите и тяхното по-спокойно бъдеще.

  •