Начало » Новини » Новинa
Актуално
НАМАЛЯВАНЕ НА БЕЗРАБОТИЦАТА В БОЛЯРОВО

22 Март 2011

Община Болярово кандидатства по проект „Нов избор – развитие и реализация” по схема „Развитие за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ”. Във връзка с това в гр. Болярово се провежда курс за помощник-строители и пътни строители. Курсът е с продължителност 45 дни, като от тях 25 дни са теория и 20 дни – практика по отделните специалности. Стартира на 4 февруари и ще продължи до 8 април 2011 г. Групата се състои от 30 курсисти. Някои от тях са от Мамарчево, Шарково и други населени места на територията на общината, има естествено хора и от областта. Ръководители са инж. Севдалин Дяков и инж. Обретен Обретенов.

От 10 април успешно завършилите ще бъдат назначени на работа в общината за 9 месеца /има възможност и за 12 месеца/ по поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа, а също така и улиците в населените места.

Положителното в схема „Развитие за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ” за курсистите е, че придобивайки специалност, те ще работят на осемчасов работен ден и дейностите, които ще извършват, ще бъдат с траен характер и общополезни за жителите на общината.

  •