Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЕДНА ГОДИНА ОТ ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В СЕЛО ВОДЕН

4 Април 2011

Лора Величкова

На 1 април 2011 година домуващите, персоналът и гостите в Дома за стари хора в село Воден отбелязаха една година от функционирането му.

Гости на празника бяха кметът на селото- Елена Анева( въпреки че тя се изяви като импровизиран водещ на празника и по-скоро спадаше към домакините), Нина Терзиева- секретар на община Болярово и представител на ръководството на общината, главният счетоводител на община Болярово- Атанаска Станчева, Васил Палов от отдел "ТСУ", Красимира Анева от отдел „Европейска интеграция и европейски проекти”, Димитрина Кирова- социален работник в общината.

Първа с приветствие към домуващите, персонала и гостите се обърна кметът на Воден- Елена Анева. Тя благодари на всички, които имат принос за това днес този дом да празнува първия си рожден ден. Като дата, каза г-жа Анева, 1 април ще се утвърди за рожден ден на дома, тъй като това е началото: тогава е постъпила и първата домуваща- баба Стоянка Янева, на която Елена Анева предостави възможност да духне свещичката на тортата.

Секретарят Нина Терзиева също поздрави възрастните хора, персонала, директора Златка Янева, без чийто огромен принос нямаше всички там да са толкова доволни. Г-жа Терзиева каза , че има хора- като общинският кмет Христо Христов и кметът на селото Елена Анева, без чиито усилия и настояване този дом днес не би бил факт. И пожела на всички много здраве и усмивки и занапред.

Накрая възпитаниците, колегите си и гостите поздрави и директорът на дома за стари хора Златка Янева и пожела заедно да празнуват още много рождени дни.

След това домуващите и гостите бяха поздравени от женската певческа група към читалище „Ана Маймункова”- село Воден, с ръководител читалищния секретар София Пачева. Част от санитарките в дома участват в тази група и дори две от тях- Галя Младенова и Дафинка Младенова, зарадваха възрастните хора със свои индивидуални изпълнения, както и в дует.

Обитателите на дома бяха много щастливи, приятно изненадани и доволни. Тържеството завърши с празничен обяд за домуващите, персонала и гостите.

Нека пожелаем на възрастните хора в дома и на всеотдайния персонал да отбележат още много рождени дни заедно и усмивката все така да не слиза от лицата им!

  •