Начало » Новини » Новинa
Актуално
ПЕНСИОНЕРИТЕ В БОЛЯРОВО ОТБЕЛЯЗАХА СВОЯ ПРАЗНИК

3 Октомври 2011

Лора Величкова

От 1990 година по решение на Общото събрание на ООН, 1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос в обществото.

На 1 октомври 2011 година членовете на пенсионерски клуб „ Болярка”- град Болярово се събраха в местния ресторант „Казино”, за да отбележат и тази година своя празник.

Празника уважи с присъствието си и временно изпълняващият длъжността кмет Жельо Желев.

На тържеството присъстваха и кандидатът от БСП за общински кмет- Христо Христов. Както и част от кандидатите за общински съветници от листата на БСП- Атанас Борисов, Мария Тодорова, Донка Ботева, Нина Терзиева.

Пръв с поздравление към всички членове на пенсионерския клуб се обърна техният председател- Костадин Стоилов. Той им пожела много здраве и радост, все така да се събират по приятни поводи. След неговото празнично слово- отец Димитър към храма „Св. Димитър”- град Болярово прочете благодарствен молебен за боляровските пенсионери.

Следващото обръщение към всички празнуващи беше на кандидатът за кмет на общината от БСП Христо Христов. Като кмет на общината четири мандата и местен човек той познава отлично всеки от членовете на клуба, запознат е с проблемите им. Поздрави ги с хубавия повод, събрал ги отново всички заедно и сподели радостта си от богатия обществен и социален живот на клуба. Въпреки,че боляровските пенсионери го познават отлично, той им разказа за част от нещата, свършени през последния мандат. За предстоящите проекти на цялостна подмяна на водопровода в града ни, за трансграничния проект, по който изцяло ще бъде подновен стадиона и за възможността да се включат в работата част от безработните в момента младежи, завърнали се след приключване на сезона от морето и по-големите градове. Сподели, че досега са работили добре заедно и винаги е вземал присърце проблемите им, за в бъдеще, ако избирателите му гласуват отново доверие това ще продължи. Призова да споделят днес проблеми, идеи, предложениея- винаги са добре дошли за него и за кандидатите за общински съветници.

Всички присъстващи със стихотворение поздрави и Елена Кожухарова- Калева, родом от Болярово. Госпожа Калева е наша читателка и сутрудничка и имам чудесни впечатления от нея, а и пенсионерите и приятелите й се зарадваха много на милия й жест.

Калина Георгиева от управителния съвет не пенсионерски клуб „Болярка” освен поздрав към празнуващите постави и някои проблеми и предложения към кандидата на БСП. Той отговори,че обмисля въпроса и вероятно ще се намери решение.

Други поздрави към пенсионерите имаше от Станчо Петров, Керанка Карастоянова и накрая музикални поздрави от Николай Караджов.

До късно се чуваха песни и смехове, виха се хора и се чуваха весели разговори. Да пожелаем на боляровските пенсионери още дълги години да празнуват този, а и други празници все така заедно и с настроение!

  •