Начало » Новини » Новинa
Актуално
СРЕЩА НА КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА ОБЩИНАТА И ВОДАЧ НА ЛИСТАТА С КАНДИДАТИ ЗА СЪВЕТНИЦИ С ЖИТЕЛИ НА БЛОК 15, 4 И 4А НА УЛИЦА „ГРАНИЧАРСКА”

6 Октомври 2011

Лора Величкова

На 4 октомври 2011 г. от 18.30 часа кандидатът за кмет на община Болярово и водач на листата на кандидатите за съветници от БСП Христо Христов се срещна с жителите на блок 15, 4 и 4а на улица „Граничарска”. На срещата присъстваха и кандидатите за съветници- Атанас Дженков, Мария Тодорова и Нина Терзиева.

Христо Христов, като общински кмет четири мандата е отлично запознат с проблемите на целия град, но може би проблемите на точно тези жители вида отблизо като техен съсед и жител на блок 15.

Той представи листата на кандидатите за съветници от БСП и разказа за извършеното през мандата и изпълнението на поетите задължения към гражданите и в частност към присъстващите. Спомена за Защитеното жилище за възрастни в град Болярово- вече факт от 2 години, завършения и открит лично от президента на Републиката Георги Първанов общински пазар в Болярово- дългоочаквана и чудесна придобивка за жителите на цялата община, изцяло ремонтираната и санирана сграда на поликлиниката в града. Разказа и за проекти, тепърва предстоящи да се осъществяват- за подмяна на водопровода в града, на градския стадион, като това ще допринесе и за поне още 20 работни места за младите хора в града ни. По отношение на сметосъбирането- Христо Христов осведоми събралите се, че ще се доставят нови съдове за смет- тип „Бобър” и ще се закупи нова сметосъбираща машина в следващите месеци.

По конкретните проблеми на квартала кандидатите за кмет и общински съветници изслушаха жителите на тези жилищни блокове и отговориха на въпросите им. Христо Христов – и като кандидат за кмет и като жител на блок 15 сподели радостта си от въвеждането на ред с избирането на домоуправител, а Милена Манолова изказа благодарност за обещаното и изпълнено през предния мандат- поставянето на 2 легнали полицая на улица ”Граничарска”. Подобен въпрос постави Жоро Янчев – несъобразената скорост, с която се кара по улицата им, на която има най-много деца в града . Х. Христов спомена за идеята да се поставят камери на няколко места в града.

Приятна изненада за всички, а най-вече за Христо Христов беше стихотворението по повод тези избори, написано от съседа му Ангел Димов Стоянов:

„А пък аз, и зарад Вас

на изборите ще дам своя глас,

като пусна бюлетината № 8!

Че животът ни ще стане сносен!”

Друга редовна наша читателка и кореспондентка Елена Калева, също живееща на тази улица, каза топли думи, освен за кандидата за кмет, когото познава от години и за Ивайло Калфин, когото също познава лично и има страхотни впечатление от ерудицията и излъчването му.

Станчо Петров- най-възрастният от присъстващите призова всички свои съседи и приятели да гласуват с бюлетина номер 8.

  •