Начало » Новини » Новинa
Актуално
18 ДУШИ СЕ СЪСТЕЗАВАХА ТАЗИ ГОДИНА ЗА ТИТЛАТА "ЕВРОФЕРМЕ�

14 Декември 2011

Таня Атанасова

18 души се състезаваха тази година за титлата "Еврофермер", "Млад Еврофермер" и "Евробизнесдама" на 2011 година.Считаната за най-престижна награда сред аграрния бранш "Еврофермер" бе връчена на млекопроизводителя Димитър Зоров. Призът беше връчен от Десислава Танева, председател на Парламентарната комисия по земеделие на официална церемония в хотел "Кемпински – Зографски", София.

Евробизнесдама" на 2011 година стана Емилия Гигова - търговец на растително-защитни препарати и торове.

Конкурсът "Еврофермер и Евробизнесдама" на 2011 година е организиран от списание "Агробизнесът".Според регламента на конкурса номинациите се правят от журналисти от страната чрез техните материали, а крайният резултат е оформен чрез гласуване в сайта на списанието.

Земеделският производител Дамян Вътев взе титлата "Млад Еврофермер" на 2011 годината. 29-годишният Дамян Вътев получава наградата за проекта "Биологика", който стартира в края на 2006 г. като дъщерна фирма на производителя на колбаси и деликатеси "Тандем". "Биологика" е ферма за зърнопроизводство и месодайно пасищно говедовъдство в предбалканското с. Дамяново.

От Община Болярово за еврофермер бе номиниран Николай Димов. Той е член на Управителния съвет на АЗПБ и регионален координатор на асоциацията за Ямболска област. Собственик е на "Агролес-Димов" ЕООД, с. Стефан Караджово, Ямболска област и е един от първите членове на АЗПБ.

  •