Начало » Новини » Новинa
Актуално
ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ

14 Декември 2011

Гергана Георгиева

2011 ГОДИНА

По традиция всяка година ОС на БЧК – Ямбол организира Коледна кампания насочена към социално уязвими групи на територията на областта.

По този начин за пореден път ще привлечем вниманието на обществеността и медиите върху хуманитарните принципи и ценности към които се е обединила местната червенокръстка общност. В тази връзка сме предвидили следните инициативи:

1. Благотворетелна кампания в Кауфланд.

Български Червен кръст и търговска верига „Кауфланд” организират национална благотворителна кампания за трета поредна година.

Средствата се набират чрез поставянето на благотворителни касички на БЧК в магазините на „Кауфланд” от 21 ноември до 25 декември 2011 г., където доброволци на БМЧК приканват гражданите да дарят средства. Касичките са с червен кръст - отличителния знак на БЧК. Средствата са предназначени отново за финансиране на програмата „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК.

2. Предоставяне на хранителни пакети със здравословна храна за 200 деца в риск.

НС на БЧК за трета поредна година, в съответствие със стратегиета на БЧК до 2020 г, за подкрепа на най – уязвимите групи в условия на финансова криза предоставя на областните организации средства в размер на 2000 лв. за изготвяне на 200 пакета със здравословна храна за деца в риск.

Пакетите се разпределят в петте общини на база предварителни критерии: деца сираци и полусираци, деца на самотни родители, деца с физически или психически увреждания, деца от социално-слаби семейства с доход на член от семейството 80 % от минималната работна заплата /216 лв/, ученици, на които един или двамата родители са с физически или психически увреждания.

3. Коледна благотворителна кампания за хоспитализирани деца.

Кампанията е национална с участието на доброволци на БМЧК, благодарение на дарение от детски играчки от Силви Вартан, ще стартира на 29.12.2011 г. във всички 28 области на страната в детските отделения на болниците.

Децата, които остават в болницата в периода между Коледа и Нова година са обичайно с най –сериозни диагнози и в особенно тежко състояние. Именно затова те са във фокуса на кампанията ни.

4. Провеждане на Коледна кампания.

Изработване на картички, сувенири, бижута, картини и други коледни подаръци от доброволци на БМЧК, които да се продават на Коледен базар организиран от Община Стралджа с благотворителна цел за деца със специфични потребности.

Доброволците на БМЧК от клубовете в областта ще изработват сувенири, които ще предоставят за Коледния базар.

5. Провеждане на медийна кампания за презентиране Коледната Благотворителна кампания в Кауфланд и Проект „Топъл обяд”.

.

Специалист:

/ Гергана Георгиева/

  •