Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЖЕНА В КОМА СЛЕД ПЪТНО-ТРАНСПОРТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ

18 Януари 2012

В село Мамарчево, общ. Болярово, на ул. „Г. Димитров” настъпва пътно-транспортно произшествие, при което водачът на лек автомобил „Ауди 80” И.К. на 46 г., жител на селото, губи контрол над МПС, навлиза в насрещната лента и удря движещата се по тротоара 60-годишна пешеходка Й.Н., след което се удря в гаражна врата и къща на същата улица.

Вследствие на удара пешеходката е настанена в МБАЛ – Ямбол с тежка черепно-мозъчна травма и фрактури на прешлени и долен крайник, с опасност за живота. С техническо средство алкотест „Дрегер” е установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на алкохол, с концентрация 2,49 промила. Взета му е кръвна проба за изследване.

Неврохирурзи от сливенската болница са я оперирали по спешност. Началникът на отделението по неврохирургия д-р Атанас Янкабаков заяви, че пострадалата е била в много тежко общо състояние, в кома. След операцията е настанена в отделението по реанимация и днес е значително по-добре, като започва да излиза от комата. Състоянието й е стабилизирано, но все още има опасност за живота й.По случая в Р ПУ – Елхово е образувано досъдебно производство.

Таня Атанасова

  •