Начало » Новини » Новинa
Актуално
ВСИЧКИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ЯМБОЛ ВОДЯТ НОРМАЛНИ УЧЕБНИ ЗАНЯТИЯ

28 Януари 2012

В 662 училища в страната днес не се учи заради влошената метеорологична обстановка и заради заболеваемостта от грип.Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието, младежта и науката.

Поради влошена пътна обстановка днес няма учебни занятия в 622 училища в различни области на страната. Сред тях са 120 училища в област Варна, 75 училища в област Сливен, 64 училища в област Велико Търново, 52 училища в област Добрич. Това са областите, в които не се учи днес в най-много училища.

Заради висок процент на заболеваемост от грип днес не се учи и в 34 училища - в 12 училища в област Пазарджик и в 22 - в Софийска област. Непредвидим ремонт на отоплителните инсталации е причината да няма и учебни занятия в 3 училища в област Кърджали, в 2 - в област Пазарджик и в 1 училище в Софийска област.

Всички учебни заведения и детски градини на територията на област Ямбол водят нормални учебни занятия, съобщи Татяна Петрова,началник на просветния инспекторат. Въпреки падналия сняг не е имало проблеми с придвижването на учениците , а в класните стаи е топло, каза още тя. До инспектората няма сигнали за струпване на отсъстващи ученици, нито за намалени часове.

Таня Атанасова

  •