Начало » Новини » Новинa
Актуално
ОТКРИХА ТРУП НА ИЗМРЪЗНАЛ МЪЖ В ГОЛЯМО КРУШЕВО

11 Февруари 2012

Откриха труп на измръзнал мъж в Голямо Крушево. В снега е намерено тялото на 82-годишния Иван Великов. Според наш източник, в петък мъжът отишъл да си купи хляб от магазинчето в селото и след като напазарувал, останал да пийне чашка-две мастика. Често прекалявал с алкохола. Така станало и във фаталния ден. Тръгнал си и никой повече не го видял. Часове по-късно трупът му бил намерен в снега.

За десет дни вече близо 500 станаха жертвите на студеното време в Европа. Повечето от измръзналите са в източната част на континента, предимно Балканите и Италия.

Студът е отнел живота на 23 души в Литва, 10 в Латвия и един човек в Естония.В Чехия, броят на смъртните случаи вече е 24. Трима души са загинали в Словакия. В Румъния са регистрирани три смъртни случаи, предизвикани от хипотермия през последните 24 часа, а общият брой на жертвите от 24 януари достига 41 души.

В България студената вълна от две седмици и наводненията от 6 февруари взеха 28 жертви. През уикенда в Германия, където според неофициални данни са загинали четирима души, се очакват нови снеговалежи. Във Франция жертвите са най-малко пет. В Италия, където ситуацията остава критична в няколко области, броят на загиналите от 1 февруари досега е 43.

Таня Атанасова

  •