Начало » Новини » Новинa
Актуално
ВСЕКИ ИЗПРАТЕН SMS ЩЕ ПОМОГНЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА

13 Февруари 2012

Таня Атанасова

От телекомуникационната компания "Мобилтел" съобщиха, че подкрепят дарителската кампания за пострадалите от наводненията "България е с вас"! Всеки изпратен SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS BEDSTVIE ще помогне на пострадалите от наводненията в бедстващите райони. Цената на краткото съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Телекомът обяви, че ще предостави целево дарение на Българския червен кръст от 30 000 лева за подпомагане на нуждаещите се.

В случай на необходимост, "Мобилтел" заявява готовност да предостави на място и дизел генератори.

Дарителски кампании за пострадалите от скъсаната язовирна стена над село Бисер, Харманлийско, бяха обявени веднага след бедствието.

От Българската агенция по безопасност на храните вече са доставили близо 5 тона хранителни продукти и вода в бедстващите райони от Хасковска област. Областното звено на БАБХ приема и координира разпределянето на продукти, дарени от търговци и производители на храни.

Сред дарителите на вода, хляб, млечни продукти, консерви, колбаси и други хранителни продукти са търговската верига "Кауфланд", холдинг "Белла България“ и производителят на пилешки продукти "Градус“.

Агенцията па безопасност на храните и регионалните й дирекции продължават да приемат храни и вода от производители и търговци, които ще бъдат разпределени и в други бедстващи райони.

Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ е взела решение 1 млн. лева от държавната й субсидия да се даде за пострадалите райони.

Подобна благотворителна акция на партия ГЕРБ беше към Фонда за лечение на деца. Тогава партията отпусна 1 200 000 лева.

  •