Начало » Новини » Новинa
Актуално
КОЙ И КАК ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИТЕ И УЧЕНИЧЕСКИТЕ ЕКСКУРЗИИ И ВАКАНЦИИ

20 Февруари 2012

?

Кръгла маса на тема „Кой и как организира детските и ученически екскурзии и ваканции?” се състоя в рамките на изложението „Ваканция и СПА експо”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Дискусията бе организирана от МИЕТ с партньорството на Националната асоциация за детски и младежки туризъм, Министерството на образованието, младежта и науката и Синдиката на българските учители към КНСБ.

В центъра на дискусията бе приемането на нова наредба за организиране и провеждане на детски и ученически отдих и туризъм. В проектозакона за туризма е включен текст, според който МИЕТ и МОМН ще изработят новите правила.Те трябва да заменят действащата Наредба №2.

Документът ще акцентира върху сигурността и организацията на пътуванията, критериите за избор на придружители, както и броят и професионалната им квалификация. Новите правила целят по-добра защита на децата и гарантиране на тяхното здраве и сигурност.

От Националната асоциация за детски и младежки туризъм предложиха да се издава допълнителен сертификат на обектите, в които се настаняват деца, като гаранция, че са спазени нормите за сигурност и безопасност. В новата наредба ще бъде предвиден подобен регламент.

Таня Атанасова

  •