Начало » Новини » Новинa
Актуално
ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЩЕ ПОИСКАТ СОЦИАЛИСТИТЕ

22 Февруари 2012

Пореден вот на недоверие ще поискат социалистите, съобщиха от централата на БСП. Според депутатите от левицата най-много основания за критики се концентрират във вътрешния министър Цветан Цветанов.

Идеята за вот на недоверие стартира от трагедията с отвличането и убийството на Мирослава от Перник. Депутатите от левицата предстои да чуят мнението по темата и на останалите опозиционни сили в парламента.оциалистите ще искат изслушване на Симеон Дянков в парламента за общия обем бонуси, които се изплащат на администрацията и в различните агенции. ПГКБ настоява да стане ясно колко излиза на българските граждани това разточителство.

Доказателство за управленския хаос е и казусът с „българския Бил Гейтс", ръководител на Напоителни системи. Станишев отбеляза, че основният проблем е как се управлява земеделското министерство и кой носи отговорност за провалите, а не храносмилането на Мирослав Найденов. „Свидетели сме на 24 карата Харизановщина", коментира зам.-председателят на ПГКБ Михаил Миков.

Основните въпроси, с които ще се занимава левицата са най-изострените проблеми в обществото. ПГКБ вече се доказа като най-дейната опозиция- 60% от парламентарните въпроси към министри са зададени от социалисти. Станишев отбеляза, че навлизаме в решаваща фаза и остава година и половина до изборите, в рамките на която ще се търси обединяване на всички улисия срещу ГЕРБ.

Левицата ще информира гражданите за всички проблеми, провокирани от управляващите. След като правителството изконсумира оставеното му наследство, се насочва към Сребърния фонд. Ако ГЕРБ посегне на фонда, държавният резерв ще спадне, цялата система ще се дестабилизира и ще последват поредните лоши новини за българските граждани. „Това е пореден грабеж и за нас е неприемливо", категорични са социалистите.

Те ще предприемат конкретни мерки срещу тежкия проблем с младежката безработица, която вече е 25%. Левицата разработва конкретна програма срещу проблема, включително ще направи законодателни предложения в тази посока. ПГКБ се обяви и срещу лобизма на управляващите. Станишев даде пример със Законопроекта за училищното и предучилищното образование и с ясната линия на ГЕРБ за облагодетелстване на близки до нея фирми. Водеща за левицата ще бъде и европейската тематика и изборното законодателство.

Таня Атанасова

  •