Начало » Новини » Новинa
Актуално
ДВА ОТКРИТИ УРОКА ПРЕЗ ФЕВРУАРИ В ЦДГ „ЗДРАВЕЦ”

22 Февруари 2012

Лора Величкова

През февруари в ЦДГ „Здравец”- град Болярово се проведоха два открити урока- с по-малката група на госпожа Стефка Стефанова- Палова и с по-големите на госпожа Султанка Димитрова. И двата бяха изнесени пред родителите.

Темата на открития урок, изнесен на 14 февруари от госпожа Палова пред по-малките (3-4 години) беше на тема „Внимавам на улицата”. Урокът е за затвърждаване на знанията върху вече взета тема и е към образователно направление „Социален свят”. Госпожа Стефка Палова преговори с малките си възпитаници участниците в движението, правилата и неправилните ситуации, светлините на светофара. Децата показаха отличните си знания и завършиха урока с песничка за светофара.

На 22 февруари 2012 година пък пред родителите с по големите деца (от предучилищната група- 5 и 6 годишни) госпожа Султанка Димитрова изнесе открит урок по математика. За по-малките(5 годишните) темата беше „Геометрични фигури”. Децата чрез различни практически задачи разпознаваха и описваха фигурите триъгълник, правоъгълник(квадрат) и кръг и показаха отлични знания и умения. При шестгодишинте темата беше за числата, а новото число, с което се запознаха беше 7. Децата решаваха задачи като определяха по-голямо, по-малко и равно и прибавяне и изваждане. Накрая урока завърши с песен за математиката.

  •