Начало » Новини » Новинa
Актуално
МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ЩЕ ОТПУСНЕ СРЕДСТВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЯЗОВИР МАЛКО ШАРКОВО

22 Февруари 2012

Министерството на земеделието и храните ще отпусне средства за възстановяване на язовирите Цонево, Малко Шарково и Бент Панчарево, съобщи областният управител Таня Димитрова.

Над 13 млн. лв. ще бъдат предоставени за овладяване, предотвратяване и преодоляване на последиците от наводненията. Извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет се проведе днес по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов. Председател на комисията е вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В заседанието участваха и министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на земеделието и храните Мирослав Найденов. Обсъдени са искания за финансиране и взети решения за предоставяне на около 13 300 000 лв. за овладяване, предотвратяване и преодоляване на последиците от природните бедствия.

За Министерството на икономиката, енергетиката и туризма комисията утвърди до 680 000 лв. за анализ и технически експертизи на земно-насипни язовирни стени и за паспортизация на големи хидроенергийни обекти, за проектиране и изграждане на сеизмична мониторингова система и за проектиране и доизграждане на Националната система за ранно предупреждение. На областните управители беше отпуснат лимит до 10 000 лв. (на област) за осъществяване на контрол и предприемане на аварийни работи по язовирите.

Таня Атанасова

  •