Начало » Новини » Новинa
Актуално
ЗАПОЧВА АКЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДПАЗНИ КОЛАНИ И ДЕТСКИ ОБЕЗОПАСИТЕЛНИ СИСТЕМИ

12 Март 2012

Започва акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в моторните превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Контролната операция, организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС (TISPOL), започва от днес до 18 март и ще се проведе отново от 12 до 18 август.

Акцията на отдел „Пътна полиция” при ГД Охранителна полиция” започна на територията на цялата страна. В хода й ще се проверява и задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Операцията се организира по плана на Европейската организация на службите на Пътна полиция – TISPOL и се провежда на територията на всички страни-членки.

Основната цел на TISPOL е чрез провеждането на тази кампания да се окаже въздействие върху поведението на водачите на автомобили и пътниците, като акцентира отново на факта, че по този начин могат да се спасят човешки животи. Използването на обезопасителните колани и детски обезопасителн системи значително намалява риска от сериозно увреждане или смърт при инциденти на пътя.

Таня Атанасова

  •