Начало » Новини » Новинa
Актуално
НА 15 МАРТ ОТКРИВАТ МЕЖДУНАРОДНАТА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ 2012”

14 Март 2012

На 15 март, в 11,30 ч. министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще открие Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2012”. В церемонията по откриването ще участват още заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Тазгодишното издание на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария” е юбилейно и се провежда за 20-и път. Официален партньор на изложението тази година е Аржентина. По този повод се очаква на откриването на събитието да присъства и посланикът на страната в България Н. Пр. Гийермо Салвадор Асрак.

Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ събира компании лидери от основните браншове, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки. Изложбата е център за обмен на информация, иновации и технологии чрез множеството събития – конференции, семинари, презентации и срещи, включени в деловата програма.

Традиционно в рамките на Винария се провеждат конкурси за най-добри червени, бели и розови вина, както и твърд алкохол. Предвиден е и конкурс за индустриален дизайн, етикет, опаковка и рекламни материали в областта на винарството. Освен вина и продукти на лозаро-винарския бизнес, ще бъдат представени и специализирани машини за лозарството.

Специализираното изложение тази година се провежда и с подкрепата на Асоциацията на сомелиерите и виноценителите.

Таня Атанасова

  •