Начало » Новини » Новинa
Актуално
НАЦИОНАЛНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ НА БЧК И КАУФЛАНД

14 Март 2012

ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – ЯМБОЛ

8600, гр. Ямбол, бул. „ Д. Благоев “ № 1, тел./факс: 046 / 66 44 24, e.mail: [email protected]

Националната благотворителна кампания на

БЧК и Кауфланд

Български Червен кръст и търговска верига „Кауфланд” организират Национална благотворителна Великденска кампания, логото на кампанията е „Всяко дете в училище заслужава Топъл обяд”.

Средствата ще се набират чрез поставянето на благотворителни касички на БЧК в магазините на „Кауфланд” от 12 март до 16 април 2012 г. Касичките са с червен кръст - отличителния знак на БЧК. Средствата са предназначени отново за финансиране на програмата „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК.

Основна цел на Програмата „Топъл обяд” е повишаване здравния статус и качеството на живот на деца в неравностойно социално положение чрез обезпечаване на рационално и балансирано хранене през тежките зимни месеци чрез организиране на трапезария , в която да се предлага топъл обяд за деца от социално слаби семейства, деца в риск, сираци и полусираци. Много често топлият обяд е единственият повод тези деца да посещават учебните занятия.

Програмата „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК се реализира в област Ямбол от няколко години чрез съфинансиране и партньорство на община Ямбол и община Тунджа, в момента топъл обяд получават 182 деца.

Всеки гражданин, който има желание може да се включи в Националната благотворителна кампания на БЧК и Кауфланд, като направи дарение в касичките на БЧК, разположени в „Кауфланд”.

Касичката на БЧК - Ямбол е разположена на сектор Информация на входа на магазин „Кауфланд”.

Доброволци на БМЧК – Ямбол ще разпространяват рекламни материали с целта на кампанията на входа на магазина по предварително изготвен график.

В навечерието на Възкресение Христово Ви молим да дарите за децата в неравностойно социално положение – сираци, деца на самотни майки и безработни родители.

Разчитаме на подкрепата и съпричастността на гражданите за успешното реализиране на нашата хуманна инициатива.

Предварително Ви благодарим!

  •