Начало » Новини » Новинa
Актуално
15 МАРТ-ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

15 Март 2012

Новите правила за етикетите на храните, както и тези за мобилните оператори, са сред акцентите на форум по повод Европейския ден на потребителя - 15 март. Сред другите теми, които ще бъдат представени, са правата на пътниците на автобусния и железопътен транспорт, банковите и финансови услуги. В рамките на проявата експерти от Европейския потребителски център и асоциация "Активни потребители" ще отговарят на потребителски въпроси.

Д-р Венцеслава Тасева, заместник-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, ще участва в официалното откриване, като ще представи акценти от дейността на агенцията през първата година от съществуването й.

В частта, посветена на потребителите, ще има викторина „Познавате ли правата си”. Ще има презентация на Новите правила за етикетиране на храните, в която ще се включат експерти от Агенцията по храните

По време на събитието е предвидена и Приемна за граждани, където те могат да направят консултации с експерти по хранителна безопасност във връзка с етикетирането на хранителните продукти.

Таня Атанасова

  •