Начало » Новини » Новинa
Актуално
ИЗЛЕТ КРАЙ ГОЛЯМО КРУШЕВО

23 Март 2012

Ето, че вече е пролет, слънцето все по често ни кара да се усмихваме, поляните стават все по зелени и свежи… Тази година за първи път решихме да се съберем и заедно да се забавляваме на открито. Избрахме 22 март-Първа пролет.

Идеята беше на кметският наместник Костадин Иванов и на читалищното ръководство.

Избрахме си едно приятно място сред природата „Студената чешма”, стегнахме раниците и ето ни край реката. Група от 30-40 човека имахме приятното удоволствие да се радваме на природата. Разбира се, че не мина без обедната трапеза. Запалихме огъня, направихме ръжените, на които забождаме парченца сланина и луканка и на чашка ракия зачакахме печените мезета. Топлото време, слънцето и хубавата обстановка извадиха неподозирани таланти. Върнахме се в детските си спомени и се сетихме за едни невероятни дни, където се разхождахме като ученици и си устройвахме и нощни походи. Това обединение с природата изпълваше с радост нашето съзнание!!

След масовото похапване дойде ред на песните и хората. Читалищната секретарка Недялка Миразчийска бе подбрала музика, която ни допадаше и всички запяваха и се хващаха на хорото. Викове, смях, певчески изяви!!

Приятен и зареждащ с положителна енергия ден. Заредихме чакрите и си пожелахме поне един ден в месеца да си организираме къси преходи с елементи на пикник.

Природата е всяко кътче,което ни прави малко по-щастливи и всяка тревичка даваща ни свежест.

Едва когато човек успее да вникне в същността на нещата,чак тогава той може да почувства истински силата на природата, да проникне и да види нейното разнообразие и да разбере,че истински уникалните неща като дървото различаващо се от съседното,като цветето омайващо ни с различен аромат от това до него-точно тези неща не бива да се рушат по никакъв начин.

Таня Атанасова

  •