Начало » Новини » Новинa
Актуално
ХОРАТА, КОИТО НЯМАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ЩЕ ОСТАНАТ И БЕЗ ШОФЬОРСКА КНИЖКА

11 Април 2012

Хората, които нямат здравни осигуровки ще останат и без шофьорска книжка, съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Според нея няма нищо лошо в това, както когато се използват административни услуги, да се изисква бележка за платени данъци. Личните документи спокойно могат да се издават срещу платени здравни осигуровки”, поясни Атанасова.

Хората, които не внасят здравните си вноски, трябва да бъдат наказвани чрез лишаване от други права. Ако нямат лична карта, това ще ги лиши от социални помощи и правото да гласуват на избори. Ако нямат шофьорска книжка, няма да могат да управляват автомобил, коментира Атанасова.

Тя вече е разпоредила на ръководствата на задлъжнелите здравни заведения да обяснят писмено кои са най-големите им кредитори. „Най-вероятно това са фармацевтичните компании и дълговете са натрупвани в продължение на години.

От изпълнителна дирекция "Автомобилна администрация заявиха, че такава идея не е обсъждана и не могат да коментират предложенията на министри. От КАТ пък заявиха, че всичко може да се случи. Но трябва да се променят много закони.

Таня Атанасова

  •