Начало » Новини » Новинa
Актуално
В ОМАН ПРАЗНУВАТ 120 ГОДИНИ ОТ ПОСТРОЯВАНЕТО НА ЦЪРКОВНИЯ ХРАМ

26 Май 2012

Лора Величкова

На 26 май 2012 година в село Оман, община Болярово, се събраха гости от близо и далеч с корени от селото и от общината, за да отбележат скъпа за тях годишнина. Чества се 120 години от построяването на църковен храм „Възнесение Господне“ в селото.

Кметският наместник Мара Минева, както и членовете на църковното настоятелство, посрещаха усмихнато и приветливо гостите в храма, където тържествена литургия отслужи лично Негово преосвещенство сливенският митрополит Йоаникий. А след литургията гостите и жителите на селото се насладиха на празнична програма.

Официални гости на тържеството, освен владиката, бяха кметът на община Болярово Христо Христов и председателят на Общински съвет- Болярово- Атанас Дженков.

Водещата София Минева даде думата на кметския наместник на Оман Мара Минева, която поздрави всички, уважили тържеството. Празникът на селото, припомни тя, е на Спасовден, но днес имат и чудесен повод да се съберат. Тя благодари на общинското ръководство,както и на редица спонсори, чиито имена изброи, благодарение на които се осъществи този празник днес. След нея кметът на общината също поздрави с тази годишнина събралите се и заяви, че ще се обнови изцяло храмът благодарение на проект, в който ще бъде включен. Пожела на всички да се съберат пак, чествайки това догодина.

Поздрав за всички жители и гости на селото бяха песните, изпълнени от самодейките към НЧ „Стефан Караджа“- село Стефан Караджово, както и индивидуалното изпълнение на Атанас Георгиев.

Последва музикалното изпълнение на гайда от дванадесетгодишния Михаил Динев, с корени от село Оман. А чудесните танцови изпълнения на детски танцов състав „Боляровче“- град Болярово с художествен ръководител Румен Тодоров внесоха много настроение и предизвикаха бурни аплодисменти.

На всички гости и жители на селото бе раздаден курбан за здраве, а за доброто им настроение продължи да се грижи оркестър „Орион бенд“- Хасково.

  •