Начало » Новини » Новинa
Актуално
БАЙЕР АГРО АРЕНА ПРЕДСТАВИ СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ РЕШЕНИЯ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА

1 Юни 2012

Байер Агро Арена представи своите най-добри решения за растителна защита на терените на земеделска кооперация “Напредък” край село Роза, Ямболска област.

Представена бе най-новата разработка на Байер КропСайанс – вегетационен хербицид при царевица- -“Лаудис”, който е с нов и непознат досега механизъм на действие. Хербицидът контролира почти всички плевели в царевицата, което го прави един от най-сигурните и удобни за приложение продукти, обяснява Жечо Мурзов, продуктов мениджър на компанията.

Лаудис прониква изключително бързо и действието му не намалява при паднал дъжд след един час. Той може да се смесва с всякакви инсектициди и е безопасен дори в случаите на презастъпване при третиране. В спектъра на контролираните плевели влизат: паламида, пача трева, полски синап, попова лъжичка и др., коментира Мурзов.

Този хербицид блокира защитата на плевелите от ултравиолетовите лъчи и те биват буквално изгаряни от UV светлината. Ефектът се наблюдава до два-три дни след приложението му, а тоталното действие до 6-8 дни след третирането. Това позволява на производителите да направят обработка доста по-рано. Особен ефект има срещу широколистни плевели.

Амбициозният фунгицид “Прозаро” бе представен от регионалния представител на Байер Златко Димитров. Продуктът е изключителен по отношение на септория, фузарум и брашнеста мая. Проявява превантивен, лечебен и изкореняващ ефект. Използва се при пшеница и рапица.

Димитров представи и адаптивния хербицид в царевица “Мерлин флекс”, който се адаптира към всяка технология на приложение в царевицата- почвено и ранно вегетационно. Осъществява контрол на ранното заплевеляване и съхранява потенциала за добив.След използване на Мерлин флекс на заплевелени полета, няма да има вторично заплевеляване и площта ще се изчисти много бързо, категоричен е Златко Димитров.

Продуктите на Байер Агро Арена са модерни и ефективни, а отношението с клиентите се основава на доверие, прозрачност и партньорство. С палитра от над 50 продукти за растителна защита- фингициди, хербициди, инсектициди и продукти за третиране на семена, компанията провежда демо опции в Украйна, Турция, Румъния и др.

Целта е подобряване на производството на зърнени култури. Байер Агро Арена показва на българските фермери, че е възможно да се увеличи производството с модерни препарати за растителна защита.

Земеделските производители могат да увеличат добивите чрез прилагане на правилна защита на посевите. Компанията притежава продуктова гама от висококачествени семена, съобразени с нуждите на земеделските производители.

Агро Арена цели информация и взаимен обмен на становища.Експертите правят презентации на различни продукти и обучения за безопасната употреба на продукти за растителна защита.

Байер КропСайанс е глобален лидер в областта на растителната защита.Компанията се цели към постоянен растеж чрез високоефективните си продукти, изключителната си развойна дейност и стремежа да отговаря на всестранните потребности на пазара.

Компанията е разделена на растителна защита, комунална хигиена и биотехнологии. През 2010 за компанията работят 20,700 служители, а продажбите към края на годината възлизат на 6,830 милиона евро.

Главен приоритет за компанията е да ръководи бизнеса си отговорно, като изпълнява ангажиментите за устойчиво развитие и постигане на дългосрочен растеж при високи финансови резултати, като се

Води от корпоративните, културни и етични ценности.

Високоселективните хербициди предоставят уникални решения за различните култури, региони и пазари. За България водещи са продуктите Екип и Мерлин Дуо за царевица; Секатор, Пума и Хусар Макс за житни култури.

Основните фунгицидни продукти са за житни култури, зеленчуци, плодове, грозде, индустриални култури –рапица и соя.

Успехът при инсектицидите е основан на огромен опит и иновативност в тази област. През годините компанията предлага продукти с широк спектър, висока ефективност и решения за специфични проблеми.

Лидерството при инсектицидите е следствие от отлично разработената стратегия. Байер КропСайанс е тотален лидер в тази област и

отговаря на потребностите на земеделските производители, отчитайки спецификата на регионите.

След демоопциите за доброто настроение на присъстващите се погрижи фолклорен танцов състав при читалище “Съгласие”-Ямбол с палитра от танци, пъстри костюми и усмивки.

Таня Атанасова

  •