Начало » Новини » Новинa
Актуално
ОТ 1 ЮЛИ ЦЕНИТЕ НА ЕДРО ЗА МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ЩЕ ПАДНАТ НАПОЛОВИНА

4 Юни 2012

Мобилните услуги на дребно трябва да поевтинеят най-много с 40 % след намаляване на цените на едро, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията.

От 1 юли цените на едро за мобилните оператори ще паднат наполовина, а от 1 януари 2013 година услугата става почти три пъти по-евтина.България е получила нужната нотификацията от Европейската комисия, въз основа на която КРС е решнила окончателно поетапно да се намаляват цените на едро за българските граждани за терминиране в мобилни и във фиксирани мрежи.

Цената за свързване между мобилните мрежи ще поевтинее от 1 юли до 5,5 стотинки от сегашните 13 ст. за минута. Въпреки че намалението е двойно, крайната цена за потребителите ще намалее по-малко, но от 1 януари 2013 г. цената ще стигне 4,6 ст. за минута при 5 ст. средно в европейските държави.

Комисията за регулиране на съобщенията започна инициатива на открити мобилни приемни в цялата страна. През 2011 година те са били 5000, докато за първите четири месеца на тази година са вече 2000.

Таня Атанасова

  •