Начало » Новини » Новинa
Актуално
ТРИМАТА ИЗЧЕЗНАЛИ РАБОТНИЦИ СА ЗАГИНАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСПЛОЗИЯТА

11 Юни 2012

Тримата изчезнали работници при взрива край ямболското село Лозенец - Станимир Киров, Николай Гочев и Енчо Кремаков, са загинали по време на експлозията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При огледа в близост до епицентъра на експлозията са намерени човешки останки и биологичен материал, но единствено назначената ДНК експертиза може да каже кои от частите на кое от телата принадлежат.

Пътят София - Бургас през Петолъчката е отворен за транзитно преминаване. Забранява се спирането и слизането от автомобилите в участъка между Петолъчката и село Лозенец.

В момента се почиства участъкът от Петолъчката до Лозенец. Едва след като сме абсолютно сигурни, че пътят е безопасен, той ще бъде пуснат за транзитно преминаване, заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Специализирани екипи за обезвреждане на боеприпаси влязоха в зоната на експлозията в района на Петолъчката.В района на експлозията продължават и процесуално-следствените действия под ръководството на окръжния прокурор на Ямбол Георги Ханджиев.

С влизането на екипите ще се установи каква точно е причината за експлозията. Може да е човешка грешка или нелепа случайност.

Таня Атанасова

  •