Начало » Новини » Новинa
Актуално
„ВЕСЕЛО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ” ЗА БОЛЯРОВСКИТЕ ДЕЦА

12 Юни 2012

Лора Величкова

През лятната ваканция за желаещите ученици в Болярово ще има занимания в и извън училището. По време на дежурството си, част от преподавателите ще организат за тях различни мероприятия.

За децата от начален етап на обучение тези мероприятия за месец юни вече се проведоха. Завършилите първи и втори клас, заедно с техните преподавателки изработваха фигури от пластмаса на 4 и 5 юни. На 6 юни посетиха етнографската музейна сбирка в Болярово, където с интерес разгледаха изложените предмети и изслушаха увлекателната беседа на на читалищния секретар Мария Христова за историята на музея, за бита и традициите на нащия край. А след това се върнаха в училище, за да довършат рисунките си.

На 7 юни за същите деца се проведоха спортни игри „Да играем заедно”. Несъмнено останаха доволни от тези летни занимания по мои впечатления, разказваха ми с вълнение какво са изработили и рисунките си, споделяха впечатленията си от посещението си в музея.

През следващата седмица „Веселото лятно училище” посетиха и вече завършилите успешно трети и четвърти клас ученици. За тях преподавателките също бяха организирали различни занимания и игри.

Предстоят летни занимания и за по-големите през месеците юли и август, когато ще им бъдат организирани поход до близка местност и спортни занимания във фитнесзалата в град Болярово от Събина Тодорова и Минчо Стоянов.

  •