Начало » Новини » Новинa
Актуално
СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: РЕАЛНОСТТА В БЪЛГАРИЯ Е ДАЛЕЧЕ ОТ ИДЕАЛИТЕ НА ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ

17 Юни 2012

Реалността в България е далече от идеалите на възрожденците и на Димитър Благоев. С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна към социалистите, които по традиция се събраха пред къщата-музей на Благоев, за да отдадат своята почит и признателност към Дядото, съобщиха от пресцентъра на левицата.

„Когато се събираме пред дома на Дядото, ние гледаме не само към миналото. Ние сме длъжни пред неговата памет и дело да даваме отговори и алтернативи за днешния ден и перспектива за утрешния ден на нашата страна", добави Станишев.

Той изтъкна, че днес мисията на българските социалисти е не просто да се борят за победа на изборите. „Имаме отговорност пред цялата държава и пред всички хора - да направим промяна, каза лидерът на БСП

По думите му днес в България имаме олигархична държава, в която властта е концентрирана в ръцете на малцина. Имаме икономика, която е монополистична и във всеки закон личат икономически интереси. „Законът за горите е ясен пример за това - когато гигантски държавен ресурс се дава на няколко фирми безвъзмездно, без защита на интересите на гражданите, без защита на държавния интерес. Такива закони са над 60", напомни Станишев.

Председателят на БСП изтъкна, че след Конгреса партията излезе единна и спокойна. Станишев подчерта, че БСП има ясна политика - която защитава демокрацията и правата на хората, която е подчертано лява и цели възстановяване на справедливостта и излизане от коловозите на прехода. „Политика, която има визия за възраждане на икономиката и има ясна социална ангажираност към всеки в България", добави лидерът на социалистите

Сергей Станишев и председателят на ГС на БСП Анна Янева раздадоха партийните членски карти на новоприети млади социалисти.

Таня Атанасова

  •