Начало » Новини » Новинa
Актуално
С благодарност към кмета на общината

24 Август 2012

С благодарност към кмета на общината

 

Лора Величкова

 

  Кметът на община Болярово с годините е доказал своята загриженост за жителите на поверената му община с действия. Много са благодарните думи, чути и написани за това от боляровци и жителите на цялата община. Но приятно впечатление прави и писмото, получено до кмета от жителка на община Тунджа. Жената се казва Дженка Маринова Божкова от село Дряново. Тя споделя с Христо Христов,че редовно чете вестник „Делник" и там среща различни описани ситуации, в които кметът на община Болярово реагира навреме и в полза на жителите и на самата община. Госпожата изразява възхищението си от загрижеността му и добавя,че по същия начин се грижи за жителите на общината си и Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа".

  Четейки трогателното писмо на Дженка Маринова се сещам,че  имам повод да спомена и последните действия на Христо Христов в полза на жителите на общината ни. Това е неговото отворено писмо до министъра на Земеделието и храните Мирослав Найденов с копие до зам.-министъра Светла Боянова, областния управител Димитър Иванов и народните представители от ямболски регион: Анастас Анастасов, Атанас Мерджанов, Светослав Тончев и Александър Стойков. В него той изразява тревогата си от промяната от 1 август 2012. Според новата структура  Общинска служба „Земеделие"- град Болярово става офис на Общинска служба „Земеделие"- град Елхово. Христов моли за съдействие висшестоящите, като обяснява подробно неудобствата от липса на началник, който има единствен право да подписва определени документи. Идването само в определени дни на такъв в Болярово създава големи неудобства на земеделските производители, а общината ни, както е известно е земеделски район.

   Това е поредното доказателство на загрижеността на общинския кмет, което предизвиква благодарност и възхищение. Искрено се надяваме да се откликне на тази негова молба и съм убедена, че и за в бъдеще Христо Христов ще прави всичко възможно за просперитета на общината ни. А на госпожа Дженка Маринова Божкова кметът искрено благодари за милите думи. 

  •