Начало » Новини » Новинa
Актуално
Няколко незабравими празнични дни за ДТС „Боляровче” в Турция

27 Август 2012

Няколко незабравими празнични дни за ДТС „Боляровче"   в Турция

 

Лора Величкова

 

 В периода 23- 26 август 2012 г. по покана на РАО „Тракия" танцовите състави на общините Болярово и Карнобат взеха участие в празника на Хайраболу, Република Турция.

 Децата от ДТС „Боляровче", както и тези от Карнобат, взеха участие в културната програма в две от вечерите на празнични концерти в града. Турските домакини бяха възхитени от техните великолепни танци и получиха заслужени аплодисменти.

 Откриването на празника се състоя вечерта на 23 августл. След дефилето в града с танцови изпълнения се изявиха съставите на Текирдаг, Болярово и  Карнобат. А след техните великолепни изпълнения последва празничен концерт. Всичко това многобройната публика имаше възможност да наблюдава на двете големи видеостени на сцената.

 Във втората празнична вечер двата български състава отново радваха публиката с изпълненията си. А освен с възможността да се изявят отново на турска сцена, децата запомниха престоя си  с много забавления и разходки. Освен че взеха участие в Земеделския празник в града в  последния преди заминаването си ден  им беше организирана екскурзия   и до Текирдаг. Там имаха възможност да се разходят по морския бряг и да отидат на плаж.

 Със сигурност танците на нашите талантливи деца ще оставят приятен спомен у турските домакини. А за  танцьорите от ДТС „Боляровче"  незабравими  ще останат тези няколко дни в Република Турция. 

  •