Начало » Новини » Новинa
Актуално
Детското щастие- наша всеобща грижа

2 Октомври 2012

Детското щастие- наша всеобща грижа

 

Бинка Величкова

 

  Всяко дете идва на света, за да бъде обичано. И да израсне като пълноправен член на обществото. На 26 септември 2012 година от 13 часа  членовете на БМЧК-  Болярово представиха пред общинското ръководство и обществеността презентация във връзка с националната доброволческа информационна кампания « Всички имаме  грижата». Галена Герджикова, Валентин Димитров, Преслава Терзиева, Габриела Кърмъзова, Юлиян Янчев и Дафинка Златева разясниха на присъстващите  какво представлява приемната грижа в България; кой може и кой не можа да стане примен родител; видове приемни семейства и срокове за настаняване; какви деца имат нужда от приемна грижа; подкрепа на приемните родители; основни стъпки при осъществяването на приемната грижа и т.н.

  Децата раздадоха анкети на присъстващите относно мнението им за приемната грижа. Раздадени бяха и материали с информация. А на 28 септември, във връзка с тази кампания и  по инициатива на членовете на БМЧК, се състоя масово участие на деца в друга инициатива. Върху циментовото пространство пред централния вход на училището много ученици от начален и среден етап на обучение рисуваха с цветни тебешири под наслова «Нека всички да бъдат щастливи!» 

  В училищния двор засияха с пъстрите си багри изображенията на къщи, цветя, птици, сърца, протегнати ръце, щастливи лица на сговорни семейства, усмихнати слънца, красиво подредени домове и просторни улици, по които крачат деца с радостни очи..Чрез своите рисунки участниците дадоха израз на мечтата си да няма нещастни деца, а всички да раснат, заобиколени от обич и доверие, обградени с топли грижи в уютна домашна среда.

 

 

 

  •