Начало » Новини » Новинa
Актуално
Бал с маски в Болярово

20 Декември 2012

Бал с маски в Болярово

 

Дянка Андонова

 

          Бал с маски организираха в СОУ "Д-р Петър Берон" гр. Болярово. В новогодишното тържество участваха учениците от полуинтернатните групи към училището, сформирани по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес".

Балът се проведе във физкултурния салон на училището, а подготовката за тържеството започна с приготвянето на маските по време на часовете, предвидени за занимания по интереси. С много въображение и помощта на своите учители, децата изработиха маските си. Спайдермени, тигри, пеперуди, пирати, лъвове, маймуни, котки, кучета, цветя и още много "представители" на животинския и растителен свят участваха в състезателната надпревара. Представени бяха над 50 маски, които оцени  жури, съставено от представители на всяка полуинтернатна група. Най-добре изработените и  най-оригинални маски бяха наградени с лакомства.

Тържеството продължи с много емоции и весели игри. в които участниците доказваха своите умения в подреждането на  ябълки в стълбче, хранеха другарчето си с вързани очи, търсеха си късметчето в купа с брашно и др.

Вълнуващият празник завърши с дискотека и народни хора.

Полуинтернатните групи в СОУ"Д-р Петър Берон" гр. Болярово са сформирани по Проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес". Обхванати са 106 ученика, организирани в четири групи - 1-2 клас, 3-4 клас, 5-6 клас и 7-8 клас. Болшинството от тях са пътуващи ученици от селата на община Болярово - Мамарчево, Шарково, Вълчи извор, Иглика, Ружица, Ситово, Горска поляна, Голямо Крушево, Воден и Ст. Караджово. В две от занималните подовата настилка е заменена с ламиниран паркет, доставен по проекта. Очаква се и обзавеждане, предвидено за четири занимални.

 

  •