Начало » Новини » Новинa
Актуално
Искри от коледния огън

24 Декември 2012

Искри от коледния огън

Бинка Величкова

 

  Пъстро тържество събра хората от община Болярово на 21 декември 2012 година в залата на читалище „Възраждане"- предколедно, преднововгодишно, наситено с ритъм и красота.

  Лирично и топло прозвуча встъплението на водещата- София Минева. Поетично и същеверменно пропито от искреност, надежда и равносметка за стореното през отиващата си 2012 г. беше и празничното поздравление, поднесено от заместник-кмета на община Болярово Нина Терзиева. Персонално и от името на общинското ръководство тя отправи към публиката, а и към всички жители на общината, сърдечни благопожелания.

  А после на сцената като многоцветен букет внесоха пъстрота и ведро настроение децата от ЦДГ „Здравец". Техните стихове и песнички за зимата и наближаващата Нова година звучаха сърдечно и непринудено! Имаха си и коледарска група- малките юнаци попяха и редяха благослов, дори танц бяха подготвили, потропвайки мъжествени с тоягите си.

  Умело развесели публиката и прибави солидна доза празнично настроение детската група при СОУ „Д-р Петър Берон", ръководена от г-жа Мария Тодорова и г-жа Пролетка Петрова. Стиховете и песните на чоровните момичета и момчета бяха в тематичен унисон с приближаващите, дългоочаквани зимни прзници.

  Учениците от боляровското училище имаха и други изяви в този ден: танцът на момичетата от група „Щурите" и изпълненията на коледарската група, съставена от седмокласници.

  Много динамика и красота имаше и в танца на девойчетата от ОУ „Стефан Караджа". Дунавското хоро на групата момичета, ръководени от талантливата и мила госпожица Дора Карагьозова, беше атрактивна прелюдия към празника.

   И другата гостуваща група обогати тържествената художествено-музикална програма. С пъстра и ароматна китка от народни песни ни закичиха самодейките при НЧ „Просвета"- с. Голямо Крушево, ръководени от читалищния секретар Недялка Меразчиева (с образование на музикален педагог).

  Най-продължително по времетраене и с най-ярко сценично присъствие беше участието на чаровниците от детския танцов състав „Боляровче". Техният нов, различен в жанрово отношение танц „Водата", беше приятна изненада за многобройните им почитатели. А после и малките, и по-големите танцьори дариха своята публика с великолепна сюита от фолклорни изпълнения, наситени с изящество и темперементни движения.

  Усмивката върху лицето на техния ръководител- хореографът Румен Тодоров, издаваше неговото задоволство от постигнатото с много амбиция и жар.

   Грамоти и парични награди на всички участвали групи връчи накрая госпожа Терзиева. Защото техните изпълнения като искри от коледния огън осветиха нашето ежедневие, внасяйки светлина, топлина и упование в доброто.

 

 

 

 

  •