Начало » Новини » Новинa
Актуално
Три коледарски групи посетиха кмета на общината на Бъдни вечер

27 Декември 2012

Три коледарски групи посетиха кмета на общината на Бъдни вечер

Лора Величкова

На Бъдни вечер, 24 декември 2012 година, по традиция коледарските  групи, които ще обикалят по домовете да пеят за здраве и берекет се представят първо при кмета на общината. Той им дава един вид „разрешение" да започнат коледуването в града по къщите.

Тази година три коледарски групи пяха на кмета,съпругата му, заместник- кмета и секретаря на общината. Най-малките коледари бяха  от група „Мики Маус от ЦДГ „Здарвец"- гр. Болярово. Малчуганите се представиха много добре. Те, както и останалите бяха дарени от кмета на общината ,както е по традиция с плодове, сладки и пари.  Втората група  бяха  ученици от СОУ „Д-р Петър Берон"- град Болярово. Най-големи бяха коледарската  мъжка група към читалище „Възраждане 1912"- град Болярово, които от няколко години носят първи награди на Националния коледарски празник, провеждащ се в Ямбол.

Всички те изпяха по няколко песни, казаха традиционната коледарска благословията и получиха почерпка и разрешение от кмета на общината Христо Христов да пеят по домовете,носейки духа на българската традиция и поздрави и пожелания на всички от него и тук присъстващите му колеги. 

  •