Начало » Новини » Новинa
Актуално
Христо Христов се срещна с жителите на Воден

18 Март 2013

Христо Христов се срещна с жителите на Воден

Срещата е част от поредицата посещения през март, на нея присъстваха и общински съветници и специалисти

Лора Величкова

 

   Поредната среща от започналите през март такива на общинскто ръководство с жителите на населените места бе на 12 март 2013 година в село Воден. Кметският наместник Елена Анева посрещна с усмивка гостите и ги представи на присъстващите: общинският кмет Христо Христов, председателят на Общинския съвет Атанас Дженков и  общинските  съветници Петър Гурманов и Янко Анев, София Минева (началник на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми"), началникът на отдел „Управление на собствеността и териториално устройство" Йовка Дженкова, главният експерт „Териториално и селищно устройство" Васил Палов.

    След това госпожа Анева прочете своя подробен, отлично написан и изчерпателен отчет за извършеното от нея през 2013 година. То не е никак малко и във всчки свери- от социални дейности до култура и художествена самодейност. В селото има Дом за стари хора, читалище и две певчески групи, ежегодно се организират много празници, чествания и културни мероприятия.

  Общинският кмет също даде своя отчет за извършеното от него и общинската администрация пред изминалата 2012 година и наблегна на предстоящото за общината и в частност конкретно за село Воден. Продължава работа по  проекти, свързани с разкопките край село Воден- това е една от разващите новини. Освен това църквата на селото е включена за ремонт в проект по Програмата за развитие на селските райони и се надява да бъде одобрен през предстоящата година.

  Проблем в селото остава липсата на покритие на мобилните оператори и на интернет, но общинският кмет пое ангажимент да организира среща с представителите на отговарящата за това фирма.  

  •